+31 6 43 20 59 54 info@gerrombouts.nl

Over Ger

Interim-management in onderwijs, trainer intercultureel management, coaching en advies.

In mijn LinkedIn CV kun je lezen wat ik gedaan heb, welke opleidingen ik gedaan heb en waar ik gewerkt heb. Hier ga ik iets zeggen over mijn onderwater profiel. Die zaken die niet aan bod komen in een CV, maar toch heel vormend zijn.

Mijn missie

Ik wil anderen helpen in hun persoonlijke groei. Ik draag bij aan een veilige sfeer vanuit vertrouwen. Ik ondersteun organisaties bij het ontwikkelen van een professionele cultuur.

Reizen

Ik heb mijn hele leven lang graag gereisd. Tijdens de reizen geniet ik, beleef ik en ben ik in het nu. Eigenlijk doe ik het al op deze manier vanaf mijn negende levensjaar. Een bewaard plakboek getuigt hiervan. Ik heb gereisd met mijn ouders, alleen, met vrienden, met mijn vrouw en kinderen. Met rugzak en georganiseerd, voor werk of voor hobby of studie. Het is bepalend in mijn leven, al vind ik dat ik het de komende jaren enigszins moet beperken in verband met de milieuproblemen waar we voor staan.

Mooiste reizen? Moeilijk te kiezen, maar ik ga denk ik toch voor India en Peru. Al heb ik binnen Europa ook altijd een zwak gehad voor Italië en Engeland. En Turkije natuurlijk.

Internationaal onderwijs

Voor sommigen kwam het als een verrassing dat ik me vanaf 2005 ging bezighouden met Internationaal onderwijs. Voor mij was dat niet zo. Mijn vrouw en ik hebben altijd al vrienden gehad die werkten in het internationaal onderwijs. Toen ik de kans kreeg een tweetalige afdeling te starten op de school waar ik werkte zag ik dat als “internationaal onderwijs light”. Niet beseffend dat ik slechts enkele jaren later zou gaan werken aan de totstandkoming van een internationale school in Breda.

Spirituele belangstelling

Vanaf de geboorte van mijn kinderen ben ik me weer bezig gaan houden met zingeving. Uiteindelijk heb ik 17 jaar gestudeerd bij Gelek Rimpoche. Gelek Rimpoche was een Tibetaans boeddhistische leraar, nog geboren en getogen in het oude Tibet, die uiteindelijk zijn woonplaats vond in de Verenigde Staten. Twee keer per jaar gaf hij les in Nijmegen en ik was er vrijwel altijd bij. Een enorm inspiratiebron in mijn leven en een van de redenen dat ik ook betrokken was bij de organisatie van de onderwijsconferentie met HH de Dalai Lama, Education of the Heart. Ik ben begonnen met het schrijven van een boek over mijn spirituele zoektocht, maar dat zal beslist een lange termijn project worden.

Beatles

Ik kan me geen leven voorstellen zonder muziek en al helemaal niet zonder de Beatles. De Beatles staan voor mij voor veel meer dan alleen creatieve muziek. Het zijn mannen van vlees en bloed die, met vallen en opstaan, zich probeerden door het leven te slaan en onderweg hier en daar wat wijsheid opdeden. Daar verbind ik me graag mee. Bij de Beatles dagen, zoals jaarlijks georganiseerd in Liverpool, komt voor mij veel samen: Een enorm internationale sfeer, rond een eindeloos fascinerend fenomeen, in een informele sfeer vol verbinding tussen alle leeftijden en nationaliteiten en heel veel livemuziek. Ik raad het iedereen aan.

 

Naropa University

In 2015 volgde ik het Authentic Leadership Programme aan Naropa University in Boulder, Colorado. Naropa University is in 1974 gesticht door Tibetaans boeddhistische leraar Chogyam Trungpa. Naropa University biedt in haar curriculum een cross-over van oosterse wijsheid en westers denken. Naast westerse management, theorieën als Theory U, kregen meditatie en contemplatie ruimschoots de aandacht in de lessen. Gecombineerd met de adembenemende natuur van de Rocky Mountains, kreeg de cursus voor mij het gevoel van vertraagde tijd. Een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie: https://www.naropa.edu/

 

 

Hofstede Insights

In mijn werk als directeur van een international school kwam ik in contact met Hofstede Insights. Een van de associate partners, Candida Snow, hield een workshop in de school voor het personeel. Een daverend succes en eye opener voor velen. Alhoewel je natuurlijk niet alles met cultuur kunt verklaren speelt cultuur op onbewust niveau een enorme rol in de interactie. Via een deelname aan de jaarlijkse conferentie van Hofstede Insights besloot ik het Intercultural Management programma te volgen om zelf geaccrediteerd partner te worden. Hofstede Insights is gebaseerd op het academisch werk van professor Geert Hofstede. Het door hem voorgestelde model gaat uit van zes dimensies waarop we culturen met elkaar kunnen vergelijken. Ze kunnen helpen bij het vinden van een verklaring voor misverstanden en ergernissen bij interculturele samenwerking. Uiteindelijk is het belangrijkste inzicht dat interculturele teams sterker zijn, mits ze een aantal hobbels weten te overwinnen. In 2021 volgde ik ook het organisatie cultuur programma van Hofstede Insights. Meer informatie: https://www.hofstede-insights.com/

Testimonials

Having worked alongside Ger on various projects, I can say that his work is of very high standard and so are his principles. Ger is also very hardworking and passionate about the field of education, on a global scale!

Nadia Abdallah
IB Educator, Amman, Jordan

“Many thanks, Ger, for sharing your expertise in a more than inspirational guest lecture on our International Teacher Postgraduation Day! We are very much looking forward to a next cooperation!”

Kim Op de Beeck
Coordinator Postgraduate Programme International Teacher Thomas More University of Applied Sciences, Belgium

I have had the tremendous privilege of working for and with Ger Rombouts for more than 6 years. He has guided me towards becoming a capable teacher with many responsibilities. Ger’s ability to delegate and instill trust in his colleagues is genuine and directed. He has clear and creative idea’s about education and a passion for teaching that is inspiring!

Ellen de Rijke
biologielerares TTO Mencia de Mendoza Lyceum, coordinator International School Breda

I’ve worked with Ger for more than 8 years whilst chairing the supervisory board of the International School Breda (ISB) and he was director. Ger managed to build up the ISB from scratch. He started with an empty plot and no education program or teachers. His term ended with a “grown-up” well established school with more than 400 pupils both in primary as secondary school and receiving excellent qualifications by both national as international school inspections. I’ve learned to know Ger as a dedicated director, who really stimulates his staff members to invest in themselves and who has a well developed intercultural feeling: An entrepreneurial spirit in an educational environment.

Michiel van Campen
voorzitter Commissie van Toezicht International School Breda, Eigenaar Campen International Public Affairs

Ger is een gedreven leider die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hij is loyaal aan de doelen van de organisatie en hij ontwikkelt beleid samen met medewerkers zodat er gemeenschappelijk draagvlak voor ontstaat. Onderwijsontwikkelingen zijn bij hem evidence based. Hij is gericht op de mens in de organisatie en daarom een fijne en integere collega om mee samen te werken.

Max Hoefeijzers
directeur Hoefeijzers Advies, directeur bouwprojecten Building Breda

Ger Rombouts werd conrector van Mencia de Mendoza te Breda toen ik daar rector was. Vanaf 2005 startte onder zijn leiding de voorbereiding van de oprichting van de Internationale School Breda, waarvan hij later de directeur werd. Onder zijn leiding groeide deze school vanaf de opening in 2011 uit tot een bloeiende en financieel gezonde leergemeenschap. De grote kracht van Ger zit in het binden van docenten en OOP aan de organisatie, zijn actieve luisterhouding, creativiteit en energie. Ger is in staat de beste eigenschappen van iedere individuele medewerker aan te spreken en te mobiliseren voor een gezamenlijk doel.

Gerald Olthof
bestuur International School Breda

Ger is an outstanding, visionary leader. I loved working with him and can’t wait to do so again.

Richard Gerver
World renowned speaker and author